Sopbilar i vardagen

Jag har väldigt många gånger tänkt på det här med att jag tittar på sopbilar som passerar mig. På väg från stationen till jobbet är det snarare regel än undantag att se minst en sopbil. Jag vet ju att jag har kollegor som gör likadant, men hur gör gemene man? Kollegor som inte jobbar specifikt med avfall brukar titta lite undrande på oss när vi pekar på sopbilar. De tittar kanske extra noga på något annat istället.

Jag har varit föräldraledig ett tag och det är därför längesen jag skrev något på bloggen. När jag började fundera på sopbilarna i morse, och att det kunde bli ett blogginlägg av det, insåg jag att jag har tänkt tanken många gånger förut. Jag minns dock inte om jag bloggat om saken tidigare. Om någon tycker att jag upprepar mig i och med detta inlägg så får det helt enkelt bli så.

Att vara föräldraledig har inte hindrat mig från att notera vilken dag och tid sopbilen kommer hem till mig. En kulen hösteftermiddag märkte jag också att det blinkade gult ute på gatan. När jag tittade ut fick jag se att det tömdes rännstensbrunnar i gatan. Kul, tyckte jag! Är det vanligt att man tycker det?

Tömning av rännstensbrunn pågår.

Tömning av rännstensbrunn pågår.

En kollega till mig passerade en kärltvätt för ett tag sedan och agerade föredömligt genom att ta ett foto. Det får bli ett annat exempel på fordon som andra människor kanske inte ser.

Kärltvätt pågår.

Kärltvätt pågår.

 

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg