Sista rycket inför semestern

När semestern väntar om några dagar är det hög tid att rensa på skrivbordet och fundera på om det är något viktigt som man har glömt att skriva i bloggen under våren och sommaren. Det här är vad  jag kom på.

Tyréns tävling på årsmötet

MonternUnder Avfall Sveriges årsmöte i Växjö i maj anordnade Tyréns en liten tävling i montern. Tävlingen gick ut på att använda bokstäverna i ”Tyréns satsar på avfall” som ett anagram och bilda så många ord som möjligt. 

8 personer lämnade in svar, här är ett urval av de ord som skapades:
Syrén, våp, fall, vas, påve, falla, rart, sten, våta, åter, ryta, avsats, fyr, pansar, tsar, låtsas, påse, fena, sås, yrsel, panta, styra, tryta, få, yr, avtal, ryss, stare, fyra, spå, fasan, prata, svar, rasta, larv, yta.

Favoritorden av dessa måste ju vara ”panta” och ”åter”, med tanke på sammanhanget. Tack till de kreativa tävlingsdeltagarna!

Tips på sommarläsning med en aning avfallsanknytning

Till offer åt MolokI våras hittade jag en av Åsa Larssons böcker på biblioteket. Jag har läst de flesta av Åsa Larssons deckare och tycker att de är bra. Just denna bidrog med extra nyfikenhet med tanke på titeln. Vilken avfallsnörd kan motstå att låna en bok som heter så här? 

Men nej, boken handlar inte om underjordsbehållartypen Molok, men det var bra läsning trots det (eller kanske tack vare det?). Vad den handlar om? Låna den och läs i sommar så får du veta!

Sommartid är semestertid

Nu dröjer det ett tag innan nästa blogginlägg eftersom vi tar sommarledigt. Vi återkommer framåt sensommaren eller tidig höst. En viktig händelse i höst tror jag blir regeringens proposition med anledning av avfallsutredningen. Det ska bli intressant.

Glad sommar!

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg