Det går att avfallsminimera under julhandeln

Det är sista veckan före jul och julhandeln är i full gång. Själv kommer jag inte att köpa några julklappar. Familjen har för flera år sedan kommit överens om att vi inte behöver ge varandra några. Om ingen någonsin kommer på vad man ska önska sig, varför ska alla då köpa saker? Det är bättre att alla köper det de verkligen behöver, när de behöver det. Att fira jul handlar för oss framför allt om att vara lediga och umgås.

För de som verkligen vill ge bort julklappar finns det ju alternativ till saker och prylar. Man kan ge bort en upplevelse, t.ex. biljetter till teater eller en hockeymatch, ett restaurangbesök eller en luftballongfärd. Det finns också flera organisationer som ordnar julklappar i form av toaletter, vattenbrunnar, skolböcker, bikupor, hönor, getter eller andra saker som hjälper människor i utvecklingsländer. Man kan bidra till att plantera träd i Afrika eller ge ett bidrag till någon hjälporganisation.

Tyréns har i år valt att stödja WASSUP, SOS Barnbyar och Barnens Regnskog. Läs mer om det här.

Så tänkt efter när du ska ge bort något bara för att ge bort något – behöver personen verkligen en pryl till? Eller ger ett bidrag som hjälper någon annan en trevligare julkänsla?

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg