Se Stadsteaterns klimatångest

Vid återvinningsstationen. Kladdiga platta yoghurtförpackningar blåser runt kring kärlen. Någon har dumpat en bildskärm invid pappersinsamlingen. Plaståtervinningen är överfull. De noggrant utsorterade förpackningarna får surt resa hem igen. I bilens baklucka. En vända till om någon dag istället – för miljöns skull. Inga problem!?

Kristofer Kamiyasu

Nog känner vi igen oss. Jag och några kolleger på Tyréns miljöavdelning i Stockholm skrattar och lider med karaktärerna i Stadsteaterns Grodregn över Fruängen. De stretar, släpar och brottas med sin klimatångest. Mitt i vardagsstressen. Någon gerillakomposterar i närmaste skogsdunge när bostadsrättsföreningen lägger ner det gemensamma kompostförsöket. Sortering, kompostering och kravgrädde blir något handfast att falla tillbaka på när de globala miljöfrågorna känns för oöverstigliga.

Nu är sista chansen att se pjäsen på Stadsteatern i Stockholm!
Spelas till och med den 18 december, 2013.