Klimatkris i Västmanland

I helgen fick jag känna av hur det kan vara att leva med ett ändrat klimat. I svärmors sommarstuga i Västmanland hade grävda brunnen sinat på grund av den varma, torra sommaren. Fler av grannarna fick samma problem och brunnsborrarna kommer ha fullt upp de närmsta veckorna.

Västmanland har ju även varit på tapeten i riksnyheterna i och med den stora branden i somras. Även den en effekt av den varma, torra sommaren.

Givetvis går det inte att säga att just sommarens värmebölja  beror på mer långtgående klimatförändringar. Det jag kan säga helt säkert är att det var oväntat stressande att inte ha tillräckligt med vatten för att spola i toaletten eller för att duscha. Fantastiskt  skönt när vi kom tillbaka till den kommunala vattenförsörjningen och vattnet rann obehindrat.