Upplev fysiska miljöer på distans genom virtual reality

Om du har skapat något smart och innovativt så vill du gärna dela med dig och visa upp det, visst?

Men att göra det med en fysiskt plats eller till och med en hel arbetsplats blir ju svårare, det går lixom inte att plottra ut den, rulla ihop den och cykla iväg med den. Vi byggde en VR-upplevelse istället.

 

Just detta problem stod Västerbottens läns landsting inför när de ville visa upp sin innovationsklinik. Det är en tandvårdsklinik som redan är i bruk och har en massa smarta arbetsmiljörelaterade lösningar och en robot-receptionist med tillhörande automatisk betalning. De stora glasväggarna och den senaste tekniken inom tandvård gör att denna klinik sticker ut ur mängden.

 

Det vi på Tyréns har gjort är att vi har skapat en portabel VR-upplevelse i TyrEngine. Upplevelsen visades upp första gången i Göteborg på Tandläkarförbundets riksstämma 2018 och SweDental 2018.

Läs mer om TyrEngine: https://www.tyrens.se/sv/projekt/fou-projekt/tyrengine/
Kolla på fler bilder från TyrEngine: https://blogg.tyrens.se/visualiseringsblogg/2018/12/19/bildbomb-2018/