Miljömålsportalen -Nu finns konkreta verktyg för företags miljöarbete

Miljömuppar (sagt med största värme) finns det, har jag märkt, där man minst anar det.  När det gäller miljöarbete så är det många som vill göra bra saker men inte vet hur de ska göra. Jag tror inte det är en alltför förflugen gissning att det finns många småföretag som vill men tycker det är svårt att veta och visa hur man arbetar mot, eller snarare med, de svenska miljömålen. Det är lätt att bli handlingsförlamad när man inte vet hur man ska göra och är rädd att göra fel. Nationella miljömål blir fluffiga och besvärliga att konkretisera även om de är formulerade med goda intentioner.

Därför blir jag så glad när jag ser att det nu på miljömålsportalen finns konkreta verktyg att bara börja använda för företagen som vill ta ett steg framåt med miljöarbetet. Här finns lathundar för olika typer av företag med instruktioner och tillvägagångssätt och till och med färdigformulerade mål där man kan fylla lämpliga målår och siffror. Här finns också mallar för hur man kan visa sitt arbete i hållbarhetsrapport och på sin webplats.

Med detta i ryggen tror jag att handlingsförlamningen kan släppa och miljöarbetet ta ytterligare ett kliv framåt. Vem vet, kanske vi konsulter får fler mindre företag som kunder också om de vill utveckla sitt arbete ytterligare utifrån detta material.

Läs direkt från källan:

http://www.miljomal.se/sv/Vem-gor-vad/Naringslivet/Sa-kan-foretag-visa-sitt-miljomalsarbete/