Nu ska vi bygga tunnelbana. Är det bra?

Nu kööör vi!

Nu kööör vi!

Herregud vad roligt det ska bli att bygga tunnelbana. Lilla jag ska få vara med och bidra till att människor ska kunna förflytta sig utan bil. Otroligt viktigt för en storstad som vill verka i framtiden och inte bli en enda stor parkeringsplats. Det var länge sedan något sådant gigantiskt bygge gjordes.

Just nu är alla överens. Det här blir bra, alla gynnas. Allt är frid och fröjd. Trots risken att låta som en gammal stöt säger jag att jag har varit med förr. Det finns alltid någon som missgynnas. Hanterar man inte konflikter och motstånd rätt kan sena opinioner sätta käppar i hjulet för projektets tidplan, kostnad  och mål. För att fånga upp synpunkter är de lagstadgade samråden jätteviktiga.

Så snälla alla. Lämna synpunkter i de samråd som nu genomförs. Det finns en god vilja hos de som jobbar i alla projekt att göra allt så bra som möjligt. Och snälla oss som jobbar. Omhänderta viktiga synpunkter tidigt så vi sätter tunnelbanan på kartan också i dialoghänseende. Skjut inte upp konflikter till senare.

Just nu pågår samråd om sträckan Akalla-Barkarby. Här finns information . Där framgår hur du kan lämna dina synpunkter. Och gör det gärna! Besök också Öppet hus där du kan fråga och diskutera. Öppet hus är den 5 november på Flottiljens äldreboende i Barkarbystaden och den 6 november på Husby träff i Husby.

Du som tycker det här är en dålig idé. Tala om varför. Lämna synpunkter och skriv debattartiklar nu och tala om varför du är emot så vi kan omhänderta det så det blir bra även för dig. Och kom ihåg att en storstad bygger på att vi är många människor som ska samsas och att beslut ibland blir en kompromiss och en optimering mellan olika intressen.

Välkomna att tycka till!