UD resklar – app från utrikesdepartementet

Sommaren är här, även om vädret just nu i Sverige inte tillåter så mycket bad och glass man skulle önska.  Själv jobbar jag ett par veckor till så än gör det inte mig så mycket att värmen låter vänta på sig.

För er som ska dra utomlands vill jag tipsa om UD:s app ”UD resklar” med råd och tips inför utlandsresan.  Jag gissar att de utvecklat appen på förekommen anledning och att de fått lösa en del tämligen triviala problem.

I appen finns också information om öppettider för ambassader och vilka länder du bör undvika.

För er som undrar vad detta har med hållbara samhällen att göra så är det en del av hållbarhet att människor har lätt att hitta viktig samhällsinformation. Offentliga inrättningar behöver hjälpa till  så mycket de bara kan.

Ha en skön resa och semester oavsett vad ni gör. Kom ihåg att det kan vara lika avkopplande att vara kvar i Sverige.