Pedagogisk presentation om planetens kretslopp och hållbar utveckling.

Jag fortsätter på min kollegas spår med att tipsa om platser med bra information. Denna gång handlar det om Roundview. De har tagit fram ett utbildnings-/diskussionspaket som hjälper oss alla att förstå planeten och vad som behöver göras för en hållbar utveckling där alla människor kan uppfylla sina behov. Ta ett djupt andetag och stäng av telefonen. Presentationen beskriver helheten och jordens kretslopp mycket pedagogiskt men det är inte alltid lättsmält så fullt fokus är en fördel. Presentationen avslutas med ett schema som kan användas som diskussionsunderlag och är genial i sin enkelhet. Med schemat som underlag har man en bra grund för för en diskussion  om en miljöåtgärd är förenligt med långsiktiga hållbarhetsprinciper eller en kortsiktig lösning i väntan på något bättre. Det kan användas utan att man behöver snöa in på detaljer. Berätta gärna vad ni tycker.

Se presentationen

En bild från presentationen

En bild från presentationen på http://www.roundview.org/learn/overview/