Solhöjden Timrå kommun 360 panorama

Solhöjden – Nytt bostadsområde i Timrå

Anders Nilsson och Fredrik Stenström från BIM-avdelningen på Tyréns fick en förfrågan av Timrå kommun att hjälpa till med en visualisering av det nya bostadsområdet Solhöjden.

Timrå kommun ville inte ha den platta traditionella plankartan, utan en mer visuell 3D-miljö. Kraven var att den slutgiltiga produkten skulle vara visuellt tilltalande och pedagogisk. Men även vara användarvänlig, interaktiv, samt webbaserad för att nå den breda massan och kunna beskådas på de flesta mobila plattformar.

Resultatet blev en webbaserad interaktiv 360 lösning. Där man kan panorera runt i olika vyer, se på solstudier och ta en närmare titt på de tänkta bebyggelsekvarteren. I och med våra optimerade arbetsmetoder och verktyg kan modellen med enkla medel uppdateras och expanderas och på så vis får man en levande visuell modell.

För att själv uppleva Solhöjden, surfa in på: https: www.solhojden.se