MagiVatten

Hej,

Som ny vattenbloggare hakar jag på min kollega Joels tricksvatten-inlägg och leker vidare med nya ord. MagiVatten, vad är det? Jo, MagiVatten är vatten som rinner uppåt eller väldigt modernt kan rinna helt ”trådlöst”. Ibland önskar jag att vattnet kunde vara lite magiskt, utan att Harry Potter måste kallas in. Tänk vad det skulle förenkla allas liv om det kunde rinna uppför, utan att man puttar på vattnet med en pump eller liknande. Då skulle man kunna få finfint vatten uppe på höga berg, eller kanske slippa dika ur en massa åkermark till dyra pengar. Tänk så bra om vi kunde överföra vatten ”trådlöst”, eller egentligen rörlöst. Kommer vi en dag få uppleva denna dag? Allt mer verkar bli trådlöst, så varför inte också vatten? Tänk, vi skulle kunna överföra vatten till månen eller andra planeter och faktiskt kunna flytta dit en dag. Undrar om någon har experimenterat med det här i någon djup källare…

Nåväl, som det är idag så rinner det fortfarande nedåt. Det konstateras fortfarande, ibland lite med förvåning, att vattnet rinner nedåt. Det visar även vår början på september månad – regn, det rinner också nedåt, även om det idag regnade mer från sidan. Upp med paraplyet mina vänner, det kommer funka ett tag till kan vi anta.