Ny bloggare

Då det här är mitt första blogginlägg vill jag börja med att presentara mig. Jag är analytiker på Tyréns avdelning för strategisk samhällsanalys. Mitt fokus är på slutanvändaren. Slutanvändaren kan vara allt från en resenär, en hyresgäst, en köpcentrumskund till en medarbetare beroende på beställare och syftet med undersökningen.

Jag är en kulturgeograf som innan Tyréns bland annat har arbetat på Institutet för Framtidsstudier, United Minds, Kairos Future och WSP Strategi och Analys. Genom åren har jag arbetat med de flesta branscher och det som förenar mina projekt är att kvalitativa metoder får ta en stor plats. Det är framförallt det personliga mötet som står för kunskapsinhämtningen i form av intervjuer, fokusgrupper och workshops.

Det fina med kvalitativa metoder är att om vi sköter våra kort rätt vid intervjutillfället och analysen får vi reda på människors bakomliggande drivkrafter och värderingar. Den kunskap som sedan kan ligga till grund för att ta fram beslutsunderlag för allt från tjänste- och produktutveckling till affärsutveckling och kommunikationsstrategier.

I den här bloggen ska jag skriva om de projekt jag och mina kollegor arbetar/har arbetat med så ni kan få en inblick i vad vi gör.

Jennie

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg