Can we afford NOT to do this?

”Puh!”

Fredag eftermiddag. Hel veckas utbildning, på engelska dessutom. 25 medarbetare på Tyréns fullmatade med information och nya kunskaper samt nya kontakter på företaget. Vi säger hej då, slår ihop datorerna, packar ner och beger oss hemåt mitt i snökaoset – till olika destinationer i hela Sverige. Tror jag talar för de flesta att sömnen infann sig snabbt på fredagskvällen.

Det tar några dagar, sen har jag smält upplevelsen som jag varit med om. Jag känner glädje över att få denna chansen tillsammans med 24 andra på företaget att certifieras till processledare VDC, om allt går väl, i december i år. Johan Dozzi, Tyréns VD, inledde vår introduktionsvecka med just det – vi har fått chansen och är utvalda vilket gör att vi har ett stort ansvar att implementera och förvalta vidare. ”Vi”, 25 medarbetare, representerar samtliga regioner på Tyréns och har olika bakgrunder, erfarenheter, år i branschen och så vidare. Vi är BIM samordnare, byggledare, projektledare, projekteringsledare, geolog, miljökonsult, hydrolog, arkitekt, landskapsarkitekt, bro-, byggnads- och exploateringsingenjör och arbetar i både fastighet, bygg och anläggningsprojekt. Vi har alla som utmaning att testa olika verktyg inom VDC i våra projekt, dela erfarenheter och lära oss av varandra samt att sprida det vidare i företaget. Jag känner mig otroligt motiverad! Och som en del av detta så är vi några från denna utbildning som kommer att blogga och berätta för er vilka utmaningar vi står inför!

Professor Martin Fischer, Stanford University, och Professor Timo Hartmann, Tekniska Universitetet i Berlin, har nu haft en vecka med oss, och ska under året vägleda oss i hur vi ska arbeta med VDC och hur vi kan nå framgångar på olika sätt i våra projekt. Kanske att de såg det som en utmanande (läs hopplös) uppgift till en början, men jag tror mig veta, att de ser framemot att följa våra framsteg i våra projekt här hemma och kanske får de själva något utav det.

Som sagt, ”Puh!”, det var en givande introduktionsvecka med mycket information och upplevelser som samlats hos oss deltagare. Men, som alltid, är det ju några saker som fastnar lite extra som ändå är en form av tankeväckare. Och hos mig, så är det som ni kanske misstänker, inläggets rubrik. Det låter jag vara en teaser till nästa blogginlägg som jag lämnar över till dess upphovsman.

Can we afford NOT to do this?

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg