Studieresa till Zürich

Översikt

För en tid sen bestämde vi på Landskap- och Ljusdesignavdelningen på Tyréns att det var dags för en studieresa till Zürich i jakt på inspiration. Anledningen till att vi just valde Zürich var bland annat stadens medelstora storlek, både det klassiska och den samtida arkitekturutveckling, och sist men inte minst stadens liknelse av miljö till Stockholm vilket gjorde att inspirationen blir lättare att applicera i våra designprocesser.

Schema för studieresan och grundläggande karta över Zürich med områden värda att se

Schema för resan och grundläggande karta över Zürich med områden värda att se .

Dag 1

Vi spenderade fyra dagar och tre nätter med olika grupper ansvariga för guidningen varje dag. Under dagtid var landskapsarkitekterna i gruppen ansvariga för guidningen och senare när det blev mörkt tog ljusdesignerna över. Första dagen besökte vi Zürich West som var fylld med nya trender och kontraster gestaltningsmässigt.

Förberedelse inför de långa promenaden vi hade framför oss.

Förberedelse inför den långa promenaden som vi hade framför oss.

l1060608

Frau Gerolds Garten

Zurich West

 

Dag 2

Den andra dagen var vi i Oerlikon i norra Zürich. En före detta industriområde som hade ersatts med nya bostadsområden och parker. Höjdpunkten var den magnifika MFO Park och belysningen i Leutchenpark.

l1070043

MFO-Park

img_8923

Leutschenpark

img_8929

Trötta men nöjda

 

Dag 3

Den tredje dagen började med en fin strandpromenad till södra Zürich där Seefeld parken ligger. Och sen när det blev mörkt promenerade vi tillbaka för att se stadens exteriöra belysning.

l1080020

Pavillon Le Corbusier – Seefeld

img_8934

Manifesta bienalen

 

Dag 4

Sista dagen var vi betydligt färre då vissa hade åkt hem tidigare, då var det dags för avkoppling och museibesök efter flera mils promenad från senaste dagarna.

l1090012

Nationalmuseet

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg