Ljusinstallation på Scenkonstmuseet

Igår var Landskap- och Ljusavdelningen i Stockholm på Scenkonstmuseet för att se den permanenta installationen Ljudskogen som jag har varit inblandad i under min tid på KTH. Inspirationsbesöket på det nyrenoverade museet var fylld med interaktiva installationer och utställningar. Definitivt värt ett besök!


 

 

Ljudskogen

Under tiden då jag jobbade som assistent på KTH Ljuslaboratoriet hade vi ett samarbetsprojekt med Medieteknikprogrammet. Projektet gick ut på att göra om ett helt rum till ett spelande instrument, som i sin tur skulle ge feedback i form av ljud, ljus och rörelse.

Jag fick vara med under koncept och prototypstadiet under designprocessen av Ljudskogen installationen eftersom att jag senare började jobba på Tyréns. Under den tiden undersökte jag olika sorters ljuskällor och material som kunde användas som strängar i rummet, i detta fall fick det bli tjocka fiberoptikslangar. Jag och min mentor Federico Favero på ljuslabbet undersökte även installationens huvudkoncept och fick bidra med feedback för de visuella aspekterna.

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg