Folkliv på våra platser

Veckan efter midsommar gjorde vår avdelning en sommarutflykt till Söderköping för att besöka de tre projekt som vi landskapsarkitekter i Norrköping gestaltat åt Söderköpings kommun och som nu står klara.

Första anhalten var lekplats ”Högby” som invigdes för två år sedan. Temat på lekplatsen är ”ninja warriors” och där finns en hinderbana med specialdesignade hinder i färgtemat rött och svart. Hinderredskapen inbjöd till att ”prova på” och hitta egna kreativa möjliga sätt att ta sig under och över hindren.

Andra stoppet blev lekplats/pocketparken ”Priorn” som ligger centralt beläget i Söderköping, invid Drothemskvarteren. Lekplatsen har temat ”mormors trädgård” och innehåller bland annat perennplanteringar/humlestörar, rosengång samt möbler med trädgårdskarkär och lekredskap i form av bland annat en bikupa. Den här platsen invigdes också för två år sedan och nu prunkar växterna frodigt och lekplatsen används flitigt både av turister och söderköpingsbor.

Det sista besöket blev projektet ”Kanalhamnen” beläget vid Göta kanal i Söderköping. Projektet invigdes för ungefär ett år sedan. Här myllrade det nu av turister som flanerade längs kanalen, satt en stund i solen på torget eller stod i glasskön till den populära glassrestaurangen. Lekplatsen med temat ”till sjöss” med bland annat en fyr, tampvagga och en platsbyggd båt har snabbt blivit en magnet för de besökande barnen.

Jag stod en stund och betraktade folklivet och sommarsverige. Det är härligt att se att folk verkar trivas på de platser vi skapat och att vi bidrar till att ge staden nya mötesplatser. Efter våra besök blev det såklart lunch och glass vid kanalen, en bra start på sommaren 🙂

 

Lekplats ”Högby”

Lekplats/pocketpark ”Priorn”

            

”Kanallekplatsen”

 

 

 

 

 

 

 

 

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg