Earth Hour – Stoppa Apokalypsen

EH_Foto-NASA-1170x280Snart smäller det! Ikväll kl 20:30 blir det åter mörkt, tyst och stilla när för 8:e året i rad WWF:s Earth Hour gör sitt intrång i almanackan. Folk runt om i världen famlar efter att slå av strömbrytaren, stänger av tv:n och istället tänder ett par ljus tillsammans för att manifestera och visa sitt engagemang mot en möjlig apokalyps.

Jag tycker att manifestationen är en viktig, mycket bra och fin sak som för varje år fått större och större uppmärksamhet och genomslagskraft. Jordens resusrslöseri går inte att blunda för och bra är det att det då uppmärksammas i en gemensam aktion!

En mycket viktig timma i all ära – mer sådana timmar i våra vardagar! Jag önskar ni tar tillfället i akt och kör fler mörka kvällar framöver och ett allmänt resurs-sparande tänk. Liksom vi på Tyréns har Earth Hours varje dag, dock utan att alltid släcka ner. Givetvis är vi med och visar vårt engagemang med att få det så mörkt som möjligt på vårt kontorshus ikväll. Men även alltid i allt arbete vi gör försöker vi medvetet  bidra till ett mindre resurs-slukande samhälle. Vi arbetar för att stoppa den där av vissa förutspådda apokalypsen!

För just ljusgestaltnings del innebär det ett arbete med att sprida kunskap om hur man kan använda ljus på rätt sätt. Det är inte alltid vi förespråkar mer ljus – oftare är det faktiskt mindre och mer varierat för att skapa balans och harmoni. Ljus som är rätt använt och på rätt platser. En bra feng shui överallt helt enkelt. Till detta är vi är också med och implementerar smarta tekniska lösningar som ljusstyrning och med besparande ljusteknik som gör att det blir mörka earth hours varje dag på tomma skolor och kontor efter arbetstid. Earth hours på tomma vägar när ingen använder dem. Listan på möjliga automatiserade Earth hours kan göras lång… Så Inte nog med att vi försöker forma platser med skönhet för att få ett attraktivare samhälle totalt utan det skapar också en miljö vi alla vill ta ansvar för och som då blir mer hållbar.

Under jordens timme ikväll vinner vi tid att umgås med varandra och tillfälle att uppskatta mörkrets alla kvalitéer. Vi kommer varandra närmre då vi samlas i stearinljus-upplysta rum och kan där gemensamt tänka, reflektera och disskutera i hur vi kan minska vårt energianvändande och också andra resursslukande verksamheter vi kanske ogenomtänkt sysselsätter oss med till vardags. Det ges tillfälle att för en kort stund fokuserat arbeta mot en bättre värld – ett tillfälle ni bör överväga att ta tillvara!

Förhoppningsvis står jorden kvar även på söndag, och många söndagar framöver. Nya uppenbarelser och vetskaper om att jordens tillkortakommande har förhoppningsvis tänts och vi alla kan dra flera strån till stacken för att få en bättre, mer energiekonomisk värld.

Trevlig mörk timma och fortsatt trevlig helg önskar jag eder alla!

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg