ArkDes

Utställning väcker diskussioner om Skeppsbron

Maja Josefsson, landskapsarkitekt på stockholmskontoret, gästar bloggen idag och tipsar om första delen av en intressant utställningsserie i arkitekturens tecken:

Förra veckan möttes några av oss på landskap upp med beställare från Stockholms stad på museet ArkDes på Skeppsholmen. Vi som samlades hade den gemensamma erfarenheten av att ha arbetat med ett förslag på hur Skeppsbron i Stockholm skulle kunna omgestaltas för att bättre ge plats för cyklister och gångtrafikanter längs sträckan. Platsen har sedan lång tid tillbaka varit ett ansikte utåt för staden och har ett högt symboliskt värde med de välbekanta fasaderna vända mot vattnet intill slottet och Gamla stans kyrkspiror.

ArkDes har startat en serie utställningar som vill väcka diskussion om stadsrummens funktion, betydelse och utseende. Skeppsbron är den första plats som valts ut. Ett antal arkitektkontor har bjudits in för att skapa nya, tankeväckande gestaltningar och scenarion för platsen. Dessa visades i form av planer, illustrationer och modeller.

I nuläget är det oklart hur Skeppsbron i verkligheten kommer att omgestaltas och utställningen var en bra plats för en rolig och givande diskussion mellan utförare och beställare. Vi hoppas få se mer av Skeppsbron framöver och för dig som inte hunnit förbi ArkDes utställning så pågår den till 9 juni 2019.

För mer info om utställningen, gå gärna in på https://arkdes.se/utstallning/arkitekturvisioner-skeppsbron/ och läs mer.

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg