Full fart med plantering i rabatten.

Sommarblommor intar entrén

Har man passerat entrén till Tyréns huvudkontor på sistone så har man kanske noterat att sommarblomsplanteringen är på plats.

Det var ett glatt gäng från landskapsavdelningen som planterade den förra torsdagen. Det gick på ett kick när vi gjorde en gemensam insats och många som var på väg hem för dagen stannade upp ett slag och bidrog till en trevlig stund.

Full fart med plantering i rabatten.

Full fart med plantering i rabatten.

Planteringen

Konceptet för årets plantering är liksom tidigare år Tyréns färger i lime och orange.
Lime-färgen återfinns främst i bladverket hos växterna, exempelvis hos palettbladet och sötpotatisen, men även i den stora blomstertobakens blommor. Den orangea färgen levereras däremot av blommor som tagetes och sommarrudbeckia men även alunroten drar i sitt bladverk åt det orangea hållet.

I framkant av planteringen hittar man lägre växter så som sötpotatis, rabatteternell, alunrot och begonia. Längre in står det högre palettbladet och tagetes. Längst bak samsas sommarrudbeckia med blomstertobak och det perenna gräset som är en mer permanent invånare i rabatten.

Just nu blommar begonia och tagetes men senare kommer blomstertobaken få en mer framträdande roll tillsammans med sommarrudbeckian. Förutom att ge ett annat intryck senare på säsongen, i takt med att plantorna växer och andra blommor dyker upp, kommer planteringen att bjuda både på fylliga bladverk och blomsterprakt in på hösten.

Den stora planteringen.

Den stora planteringen.

De mindre urnorna fick naturligtvis även de sin beskärda del av plantor inför sommaren och här återfinns förutom den perenna, klättrande humlen komponerade blandningar av växterna nämnda ovan.

En av de mindre urnorna precis vid entrén.

En av de mindre urnorna precis vid entrén.

Ta gärna en titt nästa gång du passerar!

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg