Gemensam webbplats ska stärka miljöteknikföretag

Näringsdepartementet skickade häromdagen ut ett pressmeddelande att de ska utveckla en webbplats för att stötta svensk miljöteknik. Satsningen omfattar 3,5 miljoner kronor och är en del av regeringens miljöteknikstrategi som löper under perioden 2011 till 2014. Syftet med webbplatsen är att underlätta för innovatörer, entreprenörer och företag som vill utveckla en produkt eller verksamhet. På webbplatsen ska det finnas uppgifter om offentliga stöd eller möjliga samarbetspartners.

Pressmeddelande

Myndigheten har höga förväntningar från mig att leva upp till. Webbplatsen för vindkraft Vindlov är mycket bra och en stor källa till information. Den fick pris omgående när den lanserades 2010 och är fortfarande aktuell, ett bevis på att myndigheter kan samarbeta när de vill om nu någon tvivlade på det. Jag förväntar mig att den nya blir minst lika bra. Våra myndigheter är guld värda när de jobbar ihop.