Tid för återhämtning, reflektion och kanske lite BIM-podd?

Så här i Corona-tider, har jag funnit tid att avnjuta en hel del podd-avsnitt, bland annat med engagerade och kompetenta gäster i  BIM-podden. Bland avsnitten jag hunnit lyssna på har jag hittat ett par guldkorn, ur lite olika perspektiv, väl värda att lyssna på om tillfälle ges i sommar!

Förtydligande om BIM, parametrisk och generative design mm  – BIM i praktiken 

Intervjuv med Michael Thydell, arktitekt och rådgivare digitalisering med över 25 års erfarenhet av att stötta företag och organisationer inom digitalisering.
Michael lyckas beskriva de komplexa teknologier vi har tillgång till på ett tydligt och inspiererande sätt.

 

 

 

Uppvaknande och inger mod – Byggsektorn idag hur mår den?

Intervjuv med Jessica Löfström, grundare och Styrelseordförande till Sveriges största bygg- och installationsbemanningsföretag ExpanderaMera.  Uppvaknande information om svart arbetskraft, ”Gapet mellan de som jobbar svart och vitt har ökat, de som jobbar svart har mellan 10-30kr/tim.” Jessica uppmanar alla att vara obekväma och speciellt uppmanar hon, som själv fått utmärkelsen ”Sveriges bråkisgaste kvinna”,  alla kvinnor att våga vara mer obekväma.

Jag tar tacksamt emot tips om era favoriter i podd-djungeln, skriv i kommentarerna och lägg gärna till en motivering!