Skräcken för det bruna kärlet

Sopkärl som inte rengörs regelbundet har en tendens att börja lukta illa och se otrevliga ut. Det bruna kärlet som innehåller matavfall kan även börja myllra av (oftast ovälkommet) liv.

Mitt allra första blogginlägg handlade om hur det är att göra plockanalyser och lyfte problemet med larver i avfallet. Jag tyckte inte om dem.

Hemma delar jag och ett antal grannar gemensamma sopkärl. Sopkärl som inte rengjorts på bra länge. Redan förra sommaren började jag drömma om en kärltvätt när lukten blev påtaglig. Sen blev det kallare och det luktmässiga behovet av rengöring inte lika tydligt. I samband med vårens ankomst började min näsa återigen notera behovet. Tillsammans med en hel del bruna avlagringar inuti och på kärlen har jag känt mitt ansvar.

Jag föreslog styrelsen att beställa utförande av kärltvätt. Eftersom jag inte är sugen på att själv tvätta kärlen manuellt, så jag ville inte föreslå att någon annan skulle göra det heller. Sagt och gjort, styrelsen gav bifall och kärltvätt beställdes! Nu har vi rena kärl ett tag framöver!

Rena kärl för mat- respektive restavfall

Rena kärl för mat- respektive restavfall

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg