Nya tag på förbättrad blogg

Tyréns blogg har fått nytt utseende och förbättrade funktioner, kul! Vi tar det som en energifull nystart för avfallsbloggen och det passar ypperligt nu när vår superbloggare Annette är föräldraledig. Nu får vi, hennes kollegor, blogga med gemensamma krafter för att hålla fanan högt! Och vilka är vi som ska leva upp till detta då? Jo, det är främst vi som arbetar med avfallsfrågor på Tyréns Region Öst (men välkomnar självklart alla regioner med avfallsintresse!) och här kommer en närmare presentation av oss.

Annette Adolfsson har jobbat med kommunala VA- och avloppsfrågor sedan 2007, inom kommunala organisationer och som konsult. Kommunal avfallshantering t.ex. avfallsutredningar, förfrågningsunderlag, renhållningsordning och taxor hör till hennes favorituppdrag, men hon gillar även VA-processerna i avloppsrenings- och vattenverk. Annettes favoritavfall är det som återanvänds. Just nu är hon föräldraledig och hennes dotter ger upphov till mer blöjavfall än vad som känns bra för Annette.

Lovisa Wassbäck är civilingenjören med bakgrund främst från kommunala sidan, samt från industrin. Hon har jobbat drygt två år som konsult på Tyréns. Lovisa är mycket intresserad av miljöfrågor i allmänhet, men roligast av allt är ju avfall! Det finns överallt och där ryms allt från beteendevetenskap till avancerad teknik. På fritiden gillar hon att vara ute i skog och skärgård och att mysa med familjen på deras lantställe. Lovisas skrivbord är ganska välstädat, vilket ger henne en känsla av att läget är under kontroll (även när det inte är det). Lovisa är en samlare som älskar känslan av att ha kluriga bra-att-ha-saker på lager, som t.ex. konstiga skruvar, gamla verktyg, tygstuvar och sådant. Men hon tränar ständigt på att rensa. Lovisa vill tipsa om att; Syna dina sopor! Varför blev de till? Kunde de ha undvikits? Hur kan det bli mindre?

Jan Furumo är avfallskonsulten med bakgrund som socionom, sophämtare, chef och egen konsult. Den främsta arbetslivserfarenheten har Janne inom avfallsinsamling, arbetsmiljöfrågor och upphandling. På fritiden cyklar och dansar han – men inte samtidigt! Jannes arbetsyta är utmanande och han önskar att han hade mer tid att åka till San Fransisco. Favoritavfallet är korta snören och om du vill ha tips inom avfall och återvinningsområdet så har han massor – hör av dig!

Emma Colleen Moberg heter hon som arbetat med miljöfrågor i snart tio år och som konsult i snart 1 år. Tidigare har hon arbetat på Naturvårdsverket med avfalls- och kemikaliefrågor så det är inom de områdena som hon helst arbetar inom och har mest erfarenhet av. På fritiden gillar Emma att vara ute och träna samt vara med dem som kallar henne för mamma. Men hon önskar också hon hade mer tid till för just träning och att sy. Hennes skrivbord är inte alltid skinande rent och det mest spännande avfallet tycker hon är farligt avfall, för att det har så många spännande egenskaper. Emma har velat arbeta med avfallsfrågor sedan hon gick i 5:e klass. Då blev hon jättearg på sina föräldrar som slarvade med källsorteringen. Idag är de nästan nitiska på den fronten. Till Emma hör du alltså av dig om du vill ha förändring!

Emma Holmlund, kallas ibland även för ”Gluggen”, tycker att avfall i planprocessen är en superviktig fråga och har fått möjlighet att arbeta med detta de sedan 2011. Är ny på Tyréns och har tidigare varit anställd på Sundbybergs stad. Där fick hon bred erfarenhet i kommunal avfallshantering med allt ifrån strategi o utveckling, upphandling, kommunal service, lagstiftning, inventering och kommunikation. Emmas skrivbord är än så länge ”under kontroll” men tenderar att svämma över av samtliga pågående projekt. Emmas favoritavfall är apelsinskal och äppelskrutt och hon vill tipsa om att äta ostkrokar med chopsticks. Emma har som vigselförrättare förenat över åttio par genom borgerlig vigsel. Som miljöutredare arbetar hon för att förena ökad tillväxt och minskade avfallsmängder.

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg