När avfallsintresset följer med på resor

Många känner säkert igen sig i att man relaterar omvärlden utifrån sitt jobb, oavsett om man faktiskt jobbar, är ledig eller är på semester på annan ort. Gillar man sitt jobb följer intresset lätt med utanför jobbet. Detta stämmer mycket på mig och, har jag märkt, mina kollegor. För oss brukar det yttra sig i att vi tittar på sopbilar, sopkärl, återvinningscentraler och annat avfallsrelaterat.

Sophämtning är en konkret sak som sker överallt, på olika sätt och olika synligt. Det är svårt att låta bli att intressera sig för hur det ser ut på andra platser när det dyker upp framför ögonen.

Själv åkte jag till Berlin några dagar under den gångna långhelgen. Berlin är en trevlig stad med mycket att se och göra som turist. Men jag misstänker att de flesta turister inte tar fram kameran när de ser sopbilen eller utplacerade sopkärl.

Tysk sopbil

En tysk sop/återvinningsbil.

Sopkärl Tegel

Sopkärl utplacerat på Tegel Flughafen, tidigare flygplats, numera park.

 

 

 

 

 

 

 

Mina kollega Janne var under samma helg och cyklade på den engelska landsbygden. Där hittade han hittade två glada brittiska sophämtare som framförde sin sopbil på smala vägar.

Två glada brittiska sophämtare på engelska landsbygden.

Två glada brittiska sophämtare på engelska landsbygden.

 

 

 

 

 

 

 

En annan av mina kollegor, Lovisa var i Thailand i vintras. Om det inte är så stor skillnad mellan Sverige och Tyskland och England så är kontrasterna i Thailand desto större. Annan utrustning och annan hantering.  Lite annorlunda sopbil, eller hur?

Sopbil i Thailand.
Sopbil i Thailand.

 

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg