När entreprenören går i konkurs

Kör sopbilarna imorgon? Orsakerna till att man ställer sig den frågan skulle ju kunna vara flera. Strejk eller snöstorm. Eller en entreprenör i konkurs.

Att entreprenören gick i konkurs drabbade mig en gång då jag jobbade som avfallshandläggare. Efter tre veckor på nytt jobb undrade jag och mina kollegor om vi skulle ha några sopbilar rullande dagen efter. Därefter blev det fler frågor. Hur gör vi nu? Blir det uppehåll i sophämtningen? Hur ordnar vi snabbt en ny entreprenör? Och hur gör vi för att följa LOU?

Det börjar bli rätt så många år sedan detta inträffade och jag tror att antalet avfallshandläggare som har ställts inför denna frågeställning är rätt så begränsat. Nyligen läste jag dock om en entreprenör i konkurs, så nu har ytterligare några avfallshandläggare sällat sig till den begränsade skaran och ställts inför motsvarande frågeställningar.

Tomning-av-karl-med-baklastare-AJ

Sophämtning pågår.

Det löste sig relativt enkelt för oss. En annan entreprenör köpte upp fordonen, tog över personalen och efter en förhandling om ersättningen fortsatte de köra enligt det gamla avtalet. För mig och kollegorna var det en intressant och lärorik erfarenhet.

 

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg