Howdy, I’ve been to Texas!

Det är inte utan att man får lite annat perspektiv på sopor och sortering när man varit over there. Åh då inte i vilken liten delstat som helst utan i the greatest of them all, Texas. Nu var ju inte jag där för att specifikt studera sopor utan för att hälsa på dottern, men man kan ju inte låta bli att titta, tänka och förundras när man ändå är där.

För sopor finns det. Det är inte så att det ligger sopor i drivor i vägrenar eller på parkeringsplaster. Det är bara det att man producerar så väldigt mycket sopor hela tiden, mest förpackningar. Åtminstone i hushållen och i affärer och restauranger. Jag känner det som jag slängt mer sopor på en vecka än vad jag gör hemma på ett år. Någon insamling till återvinning förekommer inte i någon större utsträckning. Det fanns några Recycling centers där man kan sortera en del av sitt avfall, men de verkade inte vara så många eller välkända.

USA är ju ett stort land och jag vet att det förekommer många bra återvinningsinsatser i olika delar. Bl.a. i San Fransisco som Avfall Sveriges tidning Avfall och Miljö skrev om för ett par år sen. Där har man visionen att det 2020 ska finnas noll avfall.

Men amerikanare är driftiga, och extra driftiga är man i Texas där entreprenörsandan blomstrar. Texas har faktiskt lyckats sänka sina koldioxidutsläpp med en betydande procentdel under senare år. Så om man bara bestämmer sig för att det där med avfall är business som man behöver ta tag i så kanske jag förhoppningsvis ,nästa gång jag besöker min dotter, kan rapportera om betydande förbättringar förTexasavfallet.

Hey y’all – let’s recycle!

 

20150401_145933

TTT  (Typisk  Texas Tunna)

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg