Hållbart skid-VM och bloggens framtid

Om ca en månad startar skid-VM i Falun (18/2-1/3). Skid-VM är certifierat som hållbart evenemang enligt ISO 20121. Om man vill läsa om standarden kan man göra det här.

En beskrivning hämtad från just den sidan lyder så här: ”In simple terms, ISO 20121 describes the building blocks of a management system that will help any event related organisation to:

  • Continue to be financially successful
  • Become more socially responsible
  • Reduce its environmental footprint”

OS i London 2012, Malmö stads värdskap i samband med Eurovision Song Contest 2013 och Vätternrundan är andra evenemang som också har varit certifierade.

Jag är inte läst in mig på certifieringssystemet, men att avfallsfrågorna är en del i att minska miljöpåverkan känns relativt självklart.

Själv kommer jag relativt snart att börja producera mer hushållsavfall än tidigare, genom att bli ett hushåll med blöjbarn, eftersom jag kommer att vara föräldraledig. Jag ser därför fram emot att kunna titta på en hel del av skid-VM (och andra vinter-VM). Det är också troligt att avfallsbloggen därför kommer att hamna i dvala ett tag framöver. Troligtvis kommer den att ingå i miljöbloggen istället. Misströsta dock inte, tids nog återuppstår den i någon form, med någon som skriver.

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg