Avfallsutredningen – en het potatis under lång tid

Avfallsutredningen har under lång tid varit ett uppmärksammat samtalsämne i branschen.  Medan utredningen pågick, när betänkandet presenterades och efter att remissvaren har lämnats har det diskuterats mycket. Nu, i väntan på en proposition, fortsätter diskussionerna i olika forum.

På mässor, frukostmöten och i tidningarnas debattartiklar debatteras och diskuteras utredningens förslag. Bransch- och intresseorganisationer, politiker och forskare med flera framför sina åsikter och ståndpunkter. Några exempel på debattartiklar som har publicerats den senaste tiden finns i att läsa här och här i DN samt här i Dagens Samhälle.

Soprum

Hur kommer ansvaret att fördelas för avfallet i soprummen i framtiden?

Att det är många som har åsikter är det stora antalet remissvar (180 st) ett starkt bevis på. Man kan lugnt sammanfatta med att det finns väldigt många åsikter om innehållet i utredningen och hur den svenska avfallspolitiken borde utformas.

En proposition baserad på avfallsutredningen förväntas före sommaren. Hela branschen tillsammans med fastighetsägare, verksamhetsutövare och andra berörda väntar med spänning på hur propositionen kommer att utformas. Själv tycker jag också att det ska bli mycket intressant att ta del av innehållet!

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg