Att slippa slänga en sko

Jag har ett par vinterskor/kängor som jag inte har använt på nära tre år. Anledningen är att dragkedjan i en av dem gick sönder, löparen blev förstörd och det gick inte längre att stänga skon. Saken är den att skorna verkligen var mina favoriter. Jag närde en tanke om att laga den, men hur hittar man en skomakare? När detta hände bodde jag inte i Stockholm, utan i en liten stad. Skomakare saknades och att leta upp en i den närmaste större staden blev liksom inte av.

Skorna blev stående i garderoben ett bra tag och varje höst har jag sett dem och tänkt att jag borde fixa dem. Särskilt sedan jag flyttade till Stockholm har jag insett att om det är någon gång jag har möjligheten att ordna det så är det ju här.

Jag har ett par kraftigare vinterkängor också och under förra vintern, som var lång, använde jag dem varje dag. Ställd inför det faktum att ett par hade trasig dragkedja och det andra paret börjar bli slitna av idogt användande började jag inse risken att behöva köpa nya vinterskor i höst. Jag tycker att det är jättesvårt att köpa bekväma skor. Därför tog jag äntligen tag i saken.

De lagade skorna.

På bekvämt gångavstånd från jobbet lämnades skon in för byte av löpare och hämtades några dagar senare . Det var ju egentligen inte alls svårt.

Hittills i höst har inte vädret gjort att jag har känt något behov av att använda dem och jag hoppas att det dröjer länge innan jag behöver ta fram dem ur garderoben. När det till slut inträffar är jag i alla fall beredd och har ett par bekväma skor i beredskap.

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg