Glass och häftig hinderbana – sommarlediga barn invigde ny lekplats i Högby

Onsdagen den 21 juni och vädret kunde inte varit mer perfekt för en invigning av en lekplats. Soligt med lite svala vindar. Det var nu äntligen dags att inviga den lekplats i Högby, Söderköping, vi påbörjat arbetet med för cirka 1,5 år sedan. På invigningen kom det en hel drös med sommarlediga barn som ville prova på den nya lekplatsen, och framför allt den häftiga hinderbanan. Dagen till ära bjöd kommunen på glass och hade även bjudit in en trollkarl som underhöll oss och barnen innan det var dags att klippa bandet och släppa loss bland redskapen.

Lekplatsen och dess utformning växte fram ur ett medborgarförslag från två unga tjejer som saknade en utmanande hinderbana för lite äldre barn. De hade tittat mycket på tv-programmet ”Ninja warrior” och sagt att en sådan hinderbana vill vi ha. Resten av delarna av lekplatsen liknar hinderbanan i färgsättningen, svart och rött, och består av en stor gungställning, baksandlåda med bakbord och en lekbåt samt en samlingsplats med bänkar och bord. Här kommer också att finnas möjlighet för lek i buskage när dessa fått växa till sig lite.

 

 

 

 

 

I projektet har landskapsarkitekterna Ulrica Heidesjö (uppdragsansvar) och jag, Tove Nilsson, (gestaltning) arbetat.

Läs mer om våra tjänster och projekt här >>

Välj blogg och få våra viktigaste inlägg en gång i veckan direkt till din inkorg